Update protocol ‘kerkelijk leven op 1,5 meter’.

Donderdag 24 juni jl. hebben de Nederlandse bisschoppen alle parochies een update gestuurd ten aanzien van het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ dat op zaterdag 26 juni a.s. ingaat. Hieronder de belangrijkste aanpassingen:

Vanaf 26 juni 2021 wordt het maximaal aantal aanwezigen bij religieuze bijeenkomsten bepaald door de grootte van het kerkgebouw. Dit geldt ook voor huwelijken en uitvaarten. Voor de kerken in onze parochie ziet het er als volgt uit:

KERKLOCATIEMAXIMUM AANTAL
Sint Franciscus (tot 28 juni)Babberich100 bezoekers
Sint MartinusDoesburg80 bezoekers
H. RemigiusDuiven100 bezoekers
Sint MartinusGiesbeek80 bezoekers
Heilige AndreasGroessen120 bezoekers
Sint MartinusHerwen100 bezoekers
OLV Onbevlekt OntvangenLobith100 bezoekers
H. Antonius AbtLoo50 bezoekers
Sint MartinusOud-Zevenaar90 bezoekers
H. MartinusPannerden80 bezoekers
H. Gerardus MajellaSpijk65 bezoekers
Sint WerenfridusWestervoort90 bezoekers
H. AndreasZevenaar85 bezoekers

De norm voor 1,5 meter afstand geldt óók voor religieuze bijeenkomsten buiten, zoals een processie.

Gelovigen hoeven in de kerk geen mondkapje meer te dragen indien de 1,5 meter kan worden bewaard. U bent vrij om het mondkapje wel te blijven dragen als u zich daar beter bij voelt.

Op het gebied van koorzang mogen er nu maximaal twaalf koorzangers zingen, mits strikte voorwaarden in acht worden genomen met betrekking tot onder meer afstand, ventilatie en spuien van de ruimte waar gezongen wordt.

Volkszang blijft voorlopig nog niet toegestaan en de bestaande hygiënemaatregelen blijven gehandhaafd.

Alle maatregelen worden gespecificeerd in de update bij het protocol op de website van het Aartsbisom Utrecht.
Protocol ‘kerkelijk leven op 1,5 m’

Dankbaar

De bisschoppen zijn blij en dankbaar dat er weer meer mogelijk is als het gaat om samen vieren. Ze spreken hun waardering uit voor de inzet van alle betrokkenen in de parochies die het steeds mogelijk hebben gemaakt en nog maken om de vieringen ondanks Corona door te laten gaan. Ze blijven alert en voorzichtig en vragen de gelovigen mee te werken aan een geleidelijke versoepeling. Hoewel de situatie verbetert, is de pandemie nog niet ten einde en zorgvuldig met elkaar omgaan ook in tijden van versoepeling, blijft belangrijk. In de loop van augustus verwachten de bisschoppen met een nieuw bericht over de coronamaatregelen te komen.