Kerkberichten

Het secretariaat in Oud-Zevenaar is geopend op maandag en donderdag van 9.30 uur tot 11.30 uur.

VIERINGEN

Voor de zondagse vieringen in het Eucharistisch Centrum in Zevenaar, ga naar de website van de parochie onder de tab Vieringen

Maria Hemelvaart – zondag 15 augustus om 10.00 uur
Gebedsviering met voorgangers Anna en John. Muzikale ondersteuning: Eltener Zweigesäng, Jacob Graansma en Christian Wucherpfennig.
Gebedsintenties: Frits en Betty Hugen­Wienhoven, Johan en Grada Engelen­Polman en dochter Ria, Wim en Riet Gesthuizen­van Bindsbergen en zoon Freddie.

Jaarlijks viert de katholieke Kerk het hoogfeest van Maria-Tenhemelopneming op 15 augustus. In het dagelijkse taalgebruik wordt Maria-Tenhemelopneming ook wel Maria Hemelvaart genoemd, het belangrijkste Mariafeest voor de katholieke kerk. 

 
“StilLEVEN” Bloemenfotografie – elke zondag van 11.00 tot 16.00 uur – toegang gratis

In de Sint Martinuskerk te Oud-Zevenaar is vanaf 20 juni tot en met eind augustus een fototentoonstelling te zien van stillevens met bloemen door Christian Wucherpfennig, ontwerper en fotograaf uit Kleve. In zijn werk laat hij zich onder andere inspireren door de bloemen op het moment waarop hij ze aantreft. “Bloemen zijn, in al hun schoonheid, volmaakt en betoverend tot het laatste moment van hun bloei”, aldus Wucherpfennig. „Een oproep, dat het leven er is om te leven. Ieder moment is kostbaar en het waard het beste eruit te halen en er het beste van te maken.“

Wucherpfennig heeft hierbij op fijngevoelige wijze de sfeer en de sprekende schoonheid van het moment weten om te zetten in een prachtige serie foto’s    die in deze expositie, in de eeuwenoude St.Martinuskerk, volledig tot zijn recht komt.