Een uur stilte in de kerk

De coronatijd zorgt ervoor dat we vaker dan we willen weinig mensen om ons heen hebben. Er is ook weinig vermaak. Toch kun je alleen en in stilte wel wat beleven. Zeker als je de juiste plaats opzoekt. Bijvoorbeeld een kerkgebouw. Een katholieke kerk is ontworpen om te bidden en om rust te vinden, maar ook om van alles te zien, van alles te kunnen beleven.

Het pastoraal team organiseert na Pasen de hele maand april in alle kerken van de parochie een zogenaamde ‘Een uur stilte in de kerk’. Iedereen kan er aan deelnemen. Het pastoraal team biedt deze mogelijkheid ook expliciet aan jongeren (11-25 jaar) aan. Hij/zij krijgt de gelegenheid om op een doordeweekse dag een uur lang alleen te zijn en in stilte. We laten u binnen en verzoeken u om uw telefoon uit te zetten. Er is iemand beschikbaar om te bellen, in geval u onwel zou worden of iets zou gebeuren. En u kunt via een (nood-)uitgang natuurlijk altijd naar buiten. Na afloop krijgt u de gelegenheid om even uw indrukken te delen, maar dat hoeft niet.

Als u zich aanmeldt via het Centraal Secretariaat van de parochie via telefoon (0316 – 52 34 68) of e-mail (secretariaat@rkliemers.nl) bespreken we met u een datum en tijdstip om de door u gekozen kerk een uur helemaal voor u alleen te reserveren. Dat hoeft niet per se de kerk in uw woonplaats te zijn! Voor informatie: Jeroen Heemink
06 – 27 48 24 91,  j.heemink@rkliemers.nl en/of Maarten Smits 06 – 12 62 37 97,  m.smits@rkliemers.nl.